رئیس اداره کنترل ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت طی سفری دو روزه به استان به همراه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و مراکز گذری کاهش آسیب وابسته به سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی بازدید و از نزدیک در جریان روند ارائه خدمات صورت گرفته به گروه های هدف قرار گرفت و کمبودها و مشکلات را مورد ارزیابی قرار داد.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA رئیس اداره کنترل ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت طی سفری دو روزه به استان به همراه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از مرکز مشاوره بیماری های رفتاری و مراکز گذری کاهش آسیب وابسته به سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی بازدید و از نزدیک در جریان روند ارائه خدمات صورت گرفته به گروه های هدف قرار گرفت و کمبودها و مشکلات را مورد ارزیابی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، دکتر پروین افسرکازرونی در این بازدید به وضعیت حاد بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد افزایش مرگ و میر بیماران کرونایی در استان هستیم که گذر از این شرایط همراهی و همدلی مسئولان کهگیلویه و بویراحمد را میطلبد.
وی با اشاره به فعال بودن کمیته استانی نظارت بر اجرای برنامه استراتژیک کنترل ایدز استان کهگیلویه و بویراحمد(SIP) و گزارش خوبی که در راستای فعالیت های این کمیته در این بازدید ارائه شد، افزود: مستند این گزارش و فعالیتهای این استان به خصوص در یکی دو سال اخیر که فعالیت چشمگیرتری در راستای کنترل ایدز صورت گرفته، جداگانه به وزارت بهداشت ارسال شود تا به عنوان الگو در اختیار کل کشور قرار داده شود.
رئیس اداره ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در این استان همراهی و همدلی بین دانشگاه علوم پزشکی و دیگر سازمانها در راستای کنترل ایدز مشهود است، گفت: در سطح کشور با مشکل همراهی و کار تیمی مواجه هستیم اما در کهگیلویه و بویراحمد اینگونه نیست.
دکتر کازرونی به وضعیت بد اعتبارات برای اجرای برخی برنامهها اشاره کرد و یادآور شد: همه میدانیم اوضاع و احوال اعتبارات مناسب نیست و با سختیهایی مواجه هستیم که بخشی از آن به تحریمها باز میگردد. پولی که برای اجرای برنامهها و در قالب ردیف های ابلاغی بیماری HIV در سه ماهه اول سال ۹۸ پرداخت کردیم یک چهارم سال ۹۷ بود و به این شکل برنامهها را به پیش بردیم و اگر قرار بود برنامهها به این شکل پیش برود باید همه چیز متوقف میشد. ولی خوشبختانه موفقیت های خوبی در سطح کشور و این استان حاصل شده است.
رئیس اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت با تشکر از همراهی مسئولان استان در سطح دانشگاه و ادارات و سازمانهای مختلف گفت: برنامه جدید وزارت بهداشت در راستای کنترل ایدز، برنامه پیشگیری و از انتقال اچ ای وی از مادر به کودک (PMTCT) بوده که انشالله بتوانیم گام های بلندی در راستای حذف این بیماری از مادر به کودک برداریم.
این مسئول عنوان کرد: استارت این برنامه به صورت فراگیر از سال 95 زده شد و اگر قرار بود صرفا با محوریت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت پیش برود مثل سایر برنامهها به کندی و سختی پیش میرفت. اما چون همراهی سلامت خانواده و گسترش شبکه در اجرای این برنامه وجود داشت، موفقیتهایی در پی داشت.
وی ادامه داد: جلوگیری از انتقال اچ ای وی از مادر به کودک ابتدا با تست رپید انجام میشد. البته با کمبود تست ریپد مواجه شدیم که به دلیل تحریمها وقفهای در توزیع کیتها ایجاد شد که خوشبختانه حل شد و پارت اول توزیع شد و به تدریج توزیع خواهد شد.
وی عنوان کرد: البته این رپیدها در راستای حذف برنامه پیشگیری از انتقال اچ ای وی از مادر به کودک برای روستاها و مناطق سخت دسترسی که امکان آزمایش الیزا محدود است، توزیع میشود که این کار در کهگیلویه و بویراحمد به خوبی بسیار پیش رفته در صورتی که، متاسفانه برخی استانها و دانشگاهها به دلیل کمبود اعتبار نتوانستندبا کیتها الیزا برنامه را پیش ببرند.
ارسال خبر/ سید حسین رازیان


